Skicka ett meddelande

Nelly tecknar avtal om ny logistiklokal i Borås

2019-10-14 14:10

Nelly flyttar sitt lager från Falkenberg till Borås under 2021 och har därför tecknat hyresavtal för en ny logistiklokal i Borås. Det nya lagret kommer att ligga i Nordskogen, nära Nellys huvudkontor. Detta är ett steg i Nellys ambition att lyfta sin logistik till nästa nivå för bättre kundupplevelse, effektivare logistik och ökad skalbarhet.

Nellys möjligheter att driva det befintliga lagret i Falkenberg har påverkats av en ny stadsplan som innebär att området ska användas till bostäder.

– På sikt kan vi inte driva vårt lager i nuvarande fastighet. Vi har därför beslutat att flytta lagret till Borås där vi har vårt huvudkontor. Borås är ett strategiskt placerat kluster för distribution vilket ger oss tillgång till fler transportalternativ och möjlighet att erbjuda snabbare leveranser. Att vi samlar oss i Borås kan också bidra till att det blir enklare att arbeta tillsammans inom olika delar av bolaget.Vi beklagar att behovet av arbetskraft försvinner i Falkenberg, men vi hoppas att så många som möjligt av våra medarbetare har möjlighet att följa med oss till Borås 2021, säger Anna Ullman Sersé, VD på Nelly.

Nelly fortsätter att utvärdera hur logistiken ska genomföras, till exempel vilken grad av automation som kan ge bolaget bästa balans av kundupplevelse, kvalité och kostnad.

Prenumerera