Skicka ett meddelande

NLY MAN och JLC gör upp med machokulturen

2018-11-15 09:11

NLY MAN, syskonsajt till Nelly.com, teamar ihop med den svenska YouTube-humortrion JLC, beståendes av Jonas Fagerström, Lucas Simonsson och Carl Déman, för att utmana machokulturen och uppmana killar att våga visa känslor och sårbarhet. Tillsammans har deskapat kortfilmen ”Var en man!” som har premiär den 15 november på JLC:s YouTube-kanal och på NLYMAN.com. I samband med premiären inleder NLY MAN även ett samarbete med Under Kevlaret som arbetar för killars psykiska hälsa i Sverige.

Samarbetet med JLC är en del av NLY MAN:s fortlöpande initiativ #REALMAN, där klädvarumärket vill uppmana alla killar att vara sig själva och samtidigt problematisera den traditionella mansbilden, de föreställningar och förväntningar som kan finnas på många unga män i dagens samhälle.

– Det förekommer en olycklig bild av manlighet i många situationer; att visa sårbarhet och att prata om sina känslor är lika med svaghet, och att spela macho istället betyder det motsatta. Med NLY MAN:s initiativ #REALMAN vill vi uppmana killar att öppna upp, våga prata om sina känslor och att våga visa sårbarhet. Den här gången har vi tagit hjälp av JLC för att nå ut med budskapet. De är genuina killar med sunda värderingar, och vi kan med hjälp av deras humor belysa ett seriöst ämne, säger Goran Perkovic marknadschef NLY MAN.

JLC har tillsammans med NLY MAN skapat en kortfilm med tre vardagliga situationer som drar machokultur till sin spets. I slutet gör humortrion upp med föreställningarna och sänder ett viktigt budskap till publiken.

I samband med initiativet inleder NLY MAN ett samarbete med, och gör en donation till, den ideella föreningen Under Kevlaret, som arbetar mot machokultur samt förebyggande, opinionsbildande och stödjande för killars psykiska hälsa i Sverige.

– Det känns fantastiskt att en nystartad ideell förening som vi får möjligheten att slå följe med ett stort etablerat företag för att tillsammans kämpa för samma sak – att vi killar och män ska få vara oss själva, och ha möjligheten att prata med någon när livet händer. NLY MAN kommer hjälpa oss att få fler killar att hitta till vår chatt, så att fler kan ha någon som lyssnar på riktigt – något som alla behöver och förtjänar, säger Under Kevlarets grundare och verksamhetsansvarige Mårten Granlund.

Presskontakt: 
Linda Widengård
PR & Communication Manager
+46763982456
linda.widengard@nelly.com

Prenumerera