Skicka ett meddelande

Qliro och Skånska Byggvaror inleder samarbete

2016-12-15 12:12

Qliro har inlett ett samarbete med Skånska Byggvaror, en av Sveriges ledande aktörer inom byggvaror, avseende betallösningar för deras e-handel. Med Qliro får Skånska Byggvaror en av Nordens mest populära betallösningar, byggd utifrån e-handlarens önskemål och för att klara av de utmaningar som större e-handlare har. Skånska Byggvaror är en del av Byggmax Group där även en av Qliros befintliga kunder, Buildor, ingår.

”Vi valde Qliro för våra nordiska sajter då vi på nära håll har sett hur framgångsrikt samarbetet med Buildor varit. Med Qliro får vi en kundvänlig betalpartner och en lösning anpassad för våra specifika behov. Partnerskapet är strategiskt viktigt för vår fortsatta tillväxtresa, där vi ser att flexibla betallösningar är en viktig komponent”, säger Anders Johansson Eickhoff, VD för Skånska Byggvaror.

”Vi är stolta och glada över det förtroende Skånska Byggvaror har gett oss som ett resultat av ett redan lyckat samarbete med en befintlig kund inom Byggmax Group. Jag är övertygad om att vi gemensamt kan utveckla Skånska Byggvarors erbjudande till fördel för både dem och deras kunder”, säger Patrik Illerstig, VD för Qliro AB.

Samarbetet är ett bevis på att Qliros erbjudande är attraktivt för större e-handlare menar Patrik Illerstig och ett kvitto på att Qliros befintliga kunder uppskattar de tjänster och den service som Qliro levererar.

”Vår bakgrund inom e-handel ger oss möjligheten att erbjuda en lösning som fokuserar helhjärtat på större e-handlare och deras behov. Med ett starkt fokus på kundupplevelsen vill vi även i varje samarbete skapa de bästa förutsättningarna för att våra partners ska fortsätta växa framgångsrikt”, säger Patrik Illerstig, VD för Qliro AB.

Med Qliro får e-handlaren:

En betallösning som fokuserar på innovation och användarvänlighet genom hela köpresan, och därmed maximerar kundupplevelse och lojalitet.

En tjänst som skapar värde för handlaren genom en tydlig och transparent affärsmodell där handlaren kan fokusera på sin kärnverksamhet.

En flexibel partner som anpassar sig efter e-handlarens krav – från fakturadesign till kundtjänstprocesser och mycket mer.

En beprövad betalmetod och teknisk lösning som hanterar volymer från ett flertal av Nordens största e-handlare.

Om Qliro

Qliro grundades 2014 och erbjuder idag betallösningar till några av de största e-handlarna i Norden – bland annat CDON.COM, Bangerhead, Gymgrossisten, Nelly, Hobbex, Lekmer, Tretti och Lyko. Qliros tjänster bygger på data, teknologi och ett starkt fokus på kunden. Qliro vill driva utvecklingen inom branschen och utvecklar därför löpande nya innovativa lösningar.

Om Skånska Byggvaror

Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal. Utöver webben har Skånska Byggvaror sex etablerade fysiska butiker, fyra i Sverige och två i Norge. Sedan grundandet 1965 har Bolaget framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group.

Om Byggmax Group

I Byggmax Group ingår Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Buildor och Skånska Byggvaror förvärvades av Byggmax Group i november 2015. Byggmax Groups aktie noterades på Stockholmsbörsen i juni 2010.

Prenumerera