Skicka ett meddelande

Om Qliro

Qliro erbjuder finansiella tjänster till handlare och konsumenter. Genom att dra nytta av de transaktioner som genereras inom e-handeln kan Qliro  kostnadseffektivt bredda sitt erbjudande av finansiella tjänster.

E-handlare erbjuds en heltäckande check-out-lösning med de mest populära betalsätten som faktura, delbetalning, kort och direktbanksbetalningar i Norden. Till konsumenter erbjuds flera olika tjänster för att förenkla vardagen främst genom att betala tryggt i den takt man vill, men också för att spara och låna.

Affärsområdet består av dotterbolaget Qliro AB som är ett kreditmarknadsbolag under Finansinspektionens tillsyn, vilket innebär ett omfattande regelverk kring tjänster, kreditgivning och finansiering.

Qliro Financial Services lanserades för att förenkla betalningar på nätet 2014. Under 2015 fortsatte utrullningen av betallösningen i Sverige och den introducerades även i Finland och Danmark. Tjänsten används idag i hela Norden av e-handlare som CDON.COM, Nelly, NLY MAN, Gymgrossisten, Lekmer, Tretti, Skånska Byggvaror, Bangerhead och Designtorget. Qliro Financial Services breddar hela tiden sitt erbjudande till både e-handlare och konsumenter.

Affärsmodell
Affärsmodellen bygger på att erbjuda en betalningslösning till handlare och dra nytta av de transaktioner som generas i e-handeln. Vissa av dessa leder till av- och delbetalning, vilket bygger upp en lånebok som genererar ränteintäkter. Sedan start har bolaget hanterat 11,4 miljoner transaktioner och lånat ut 10 miljarder kronor.

Lånebokens utveckling och sammansättning är den viktigaste drivaren av intäkter och resultat. En kredit inom av- och delbetalning genererar intäkter i upp till tre år. Dessa intäkter delas med e-handlarna. Därtill erbjuds personlån med längre löptider samt sparkonton till konsumenter. Qliro Financial Services genomför datadriven kreditprövning baserad på tillförlitlig information för att låna ut pengar till konsumenter med god möjlighet att betala tillbaka. Marknaden för betalningstjänster för digital handel växer med e-handeln. Marknaden är betydande för personlån, men har lägre tillväxt.

Nästa steg
Qliro Financial Services arbetar kontinuerligt med produktutveckling i syfte att bredda och stärka erbjudandet till handlare och konsumenter.

Till Qliro

VD på Qliro Financial Services Carolina Brandtman
Verksamhet Finansiella tjänster
Geografi Sverige, Danmark, Finland och Norge
Kontor Stockholm
Startad 2014

Prenumerera