Skicka ett meddelande

Om Qliro

Qliro erbjuder finansiella tjänster till handlare och konsumenter. Genom att dra nytta av de transaktioner som genereras inom e-handeln kan Qliro kostnadseffektivt bredda sitt erbjudande av finansiella tjänster.

Qliro erbjuder större nordiska e-handlare en heltäckande check-out-lösning med de mest populära betalsätten som faktura, delbetalning, kort och direktbanksbetalningar. Via samarbetspartners erbjuds handlare också betallösningar i andra länder i Europa men fokus är Norden. Till konsumenter erbjuds flera olika tjänster för att förenkla vardagen främst genom att betala tryggt i den takt man vill, men också för att spara och låna.

Qliro AB är ett kreditmarknadsbolag under Finansinspektionens tillsyn, vilket innebär ett omfattande regelverk kring tjänster, kreditgivning och finansiering.

Qliro lanserades för att förenkla betalningar på nätet 2014. Under 2015 fortsatte utrullningen av betallösningen i Sverige och den introducerades även i Finland och Danmark. Tjänsten används idag i hela Norden av e-handlare som Cdon, Nelly, NLY MAN, Gymgrossisten, Tretti, Bangerhead, Lyko, Parfym och Nordic Feel. Qliro breddar hela tiden sitt erbjudande till både e-handlare och konsumenter.

Affärsmodell
Affärsmodellen bygger på att erbjuda en betalningslösning till handlare och dra nytta av de transaktioner som generas i e-handeln. Vissa av dessa leder till av- och delbetalning, vilket bygger upp en lånebok som genererar ränteintäkter.Sedan starten har 4 miljoner privatkunder i Norden använt Qliros betalsätt. Under den senaste 12-månadersperioden är det mer än 2,1 miljoner kunder och 5,5 miljoner transaktioner gjorts med Qliros betalsätt vilket motsvarar en total volym om 5,3 miljarder kronor.

Lånebokens utveckling och sammansättning är den viktigaste drivaren av intäkter och resultat. En kredit inom av- och delbetalning genererar intäkter i upp till tre år. Dessa intäkter delas med e-handlarna. Därtill erbjuds personlån med längre löptider samt sparkonton till konsumenter. Qliro genomför datadriven kreditprövning baserad på tillförlitlig information för att låna ut pengar till konsumenter med god möjlighet att betala tillbaka. I stort sett alla privatlån ges till tidigare Qlirokunder och marknadsförs i egna kanaler såsom app, webb och via mail. Marknaden för betalningstjänster för digital handel växer med e-handeln. Marknaden är betydande för personlån, men har lägre tillväxt.

Nästa steg
Qliro arbetar kontinuerligt med produktutveckling i syfte att bredda och stärka erbjudandet till handlare och konsumenter.

Till Qliro

VD på Qliro Carolina Brandtman
Verksamhet Finansiella tjänster
Geografi Sverige, Danmark, Finland och Norge
Kontor Stockholm
Startad 2014

Prenumerera