Skicka ett meddelande

Nelly

Ett av Nordens ledande varumärken på nätet

Om Nelly

Nelly erbjuder mode och skönhetsprodukter till unga kvinnor via Nelly.com och till män genom NLY Man. Nellys kärna är det egna varumärket NLY som kompletteras med ett väl valt sortimentet av mode från över 200 varumärken. Det egna varumärket har hög modegrad och bidrar till stark kundlojalitet.

Nellys framgångar bygger på en utpräglad känsla för trender och ett stort engagemang i målgruppen genom relationer i sociala medier. Nelly har ett av Nordens starkaste varumärken inom mode på nätet bland unga kvinnor. Affärsområdet har kontor i Borås och Stockholm.

Historia
Nelly.com lanserades 2004 och förvärvades 2007. Sedan dess har Nelly.com expanderat och sortimentet har breddats från underkläder och badkläder för kvinnor till att även omfatta kläder, accessoarer, skönhetsprodukter och sportkläder. Herravdelningen på Nelly.com bröts under 2014 ut till den renodlade herrbutiken NLY Man. Nelly fokuserar på den nordiska marknaden, men driver även sajter på tyska, holländska och engelska för att nå kunder i fler länder.

Affärsmodell
Nellys affärsmodell bygger på en kärna av egna varumärken i egen design och ett kompletterande utbud av utvalda kläder från 200 varumärken. Kläderna och accessoarerna köps in från tillverkare i till exempel Storbritannien, Turkiet och Kina. Relationen med tillverkarna styrs bland annat av den uppdaterade uppförandekoden för affärspartners. Kläderna transporteras till logistikcentret i Falkenberg, marknadsförs digitalt och säljs på Nelly.com och NLYman.com. Mode är en av de snabbast växande kategorierna inom e-handel.

Nästa steg
Nelly ska fortsätta stärka sina egna varumärken och ständigt vara i framkant inom digital marknadsföring och försäljning. Investeringar i varumärke, sortiment och logistik har skapat rätt förutsättningar för lönsam tillväxt.

 

Till Nelly

Vd på Nelly Anna Ullman Sersé

Utbud Mode för unga, som kläder skor, accessoarer och smink

Geografi Sverige, Norge, Danmark, Finland och resten av Europa

Kontor Borås och Stockholm

Prenumerera