Skicka ett meddelande

CDON.COM

CDON.COM är det ledande nordiska varuhuset på nätet

Om Cdon

Cdon är det ledande nordiska varuhuset på nätet med ett brett erbjudande av hemelektronik, mobiler, böcker, spel, film, sport och fritidsartiklar, kläder, skor, inredning och leksaker.

Cdon är ett av de mest kända varumärkena inom nordisk e-handel med över 1,8 miljoner kunder. Framgångsreceptet är ett brett sortiment, god service och låga priser med fokus på Sverige, Norge, Danmark och Finland. Konsumenter vänder sig till Cdon för att handla olika produkter på samma sajt samt dra fördel av konkurrenskraftiga priser, enkla betalningar och effektiva leveranser.

Cdon säljer produkter från eget lager, men välkomnar också externa handlare att sälja sina produkter via sajten. Marknadsplatsen är uppskattad av konsumenter och en effektiv säljkanal för externa handlare. Cdon är den ledande nordiska marknadsplatsen på nätet och med över 1 000 aktiva handlare.

Historia
Cdon lanserades 1999 och är en pionjär inom nordisk e-handel. Från att ursprungligen sålt medieprodukter har utbudet breddats och omfattar idag allt från hemelektronik till sport och fritidsartiklar, kläder, skor och leksaker. Detta drivs bland annat av externa handlare som sedan 2013 säljer varor på Cdon. Framgången i denna verksamhet la grunden för det som idag är Qliro Group.

Affärsmodell
Affärsmodellen har två ben. Sedan starten 1999 har bolaget köpt in produkter i eget lager som sålts vidare till främst konsumenter. Dessa produkter köps främst från kända varumärken och leverantörer. De externa handlarna betalar en kommissionsavgift baserat på deras försäljning på Cdon. Marknadsplatsmodellen ger möjlighet att växa utan att bygga eget lager vilket minskar kapitalbehovet.

Globalt har marknadsplatser en mycket stark ställning inom e-handeln. I Norden har marknadsplatserna fortfarande en mindre marknadsandel än i andra länder. Marknadsplatsen är en attraktiv modell för att köpa och sälja på nätet. Konsumenter uppskattar att kunna handla flera varor och jämföra priser på samma ställe. Samtidigt drar e-handlare nytta av andras trafik och tjänster. E-handeln i Norden förväntas växa starkt under de närmaste åren. Marknadsplatsen har möjlighet att dra fördel av denna tillväxt.

Nästa steg
Cdon ska fortsätta transformeringen från egen försäljning till att driva externa handlares försäljning. Fokus är att ansluta e-handlare som har starka positioner i sina respektive kategorier. Det är viktigt att kombinera försäljning från externa handlare med egen försäljning, inte minst för
att optimera sortimentet och driva trafik.

Till CDON

VD på CDON: Kristoffer Väliharju

Verksamhet Nordens största varuhus på nätet

Utbud Elektronik, media, sport & fritid, kläder & skor, leksaker med mer

Geografi Sverige, Norge, Danmark, Finland och resten av Europa

Kontor Malmö

Startad 1999

Prenumerera